Бюджетът, който предлага вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, е

...
 
Бюджетът, който предлага вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, е
Коментари Харесай

Милен Велчев: С еврото ще защитим националния си интерес

 

„ Бюджетът, който предлага вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, е реален. “ Това съобщи в ефира на bTV, някогашният министър на финансите Милен Велчев.

Според него е добре, че се образува един бюджет с недостиг от 3%.

„ Това е задоволително, с цел да запазим стабилността на държавните финанси, а също по този начин да държим вратата отворена за влизането ни в еврозоната “, уточни Велчев.

Той акцентира, че бюджетът не е рестриктивен в обществената област, тъй като планува нарастване на пенсиите, на заплатите на учителите и други обществени заплащания.

Велчев разяснява и въпроса за изчезналия милиард от БЕХ. Според него голяма част от тези пари съставляват недовзети вземания от топлофикациите по линия на „ Булгаргаз “ и по съответно от „ Топлофикация-София “.

„ На всички е ясно, че когато газът нараства с десетки проценти предходната година, а цените не се покачват за потребителите, се образува един голям недостиг в „ Топлофикация-София “. Тези пари не са влезнали в „ Булгаргаз “ и надлежно в БЕХ. Няма по какъв начин 1 милиард да изчезне просто по този начин “, сподели Велчев.

Неговите причини за влизането на България в еврозоната са политически.

„ Това е следващата ни крачка в интеграцията ни в Европейски Съюз. Всички значими решения в Европейски Съюз се вземат от страните-членки на еврозоната и се свеждат на останалите. Добре е ние да сме на тази маса, с цел да защитим нашия народен интерес “, безапелационен е той.

Влизането в еврозоната също по този начин ще насърчи вложенията у нас, както и ще се отрази позитивно на елементарните хора и компаниите, тъй като дълготрайно ще намали лихвите по заемите, добави Велчев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР